Audi: RS model pro každou modelovou řadu

Audi má v plánu dále rozšiřovat svou nabídku o další ostré modely z řady RS. Nastínil rozhovoru pro Car & Driver Dr. Ulrich Hackenberg, vedoucí technického vývoje Audi.

Nabídka modelů RS je velmi široká od RS4 přes RS5 a RS6 po RS7. Další verze RS by tuto nabídku měli doplnit a dle našich informací, by měla téměř každá modelová řada, mít model RS.

Dalším modelem, který extrémní náčiní doplní, by mohl být model RS3 v karoserii hatchback. Na přiložené fotografii, kterou zveřejnil server worldcarfans.com, je zachycena RS3 při testování.

Zároveň člen představenstva potvrdil plány s novými motory. Hackenberg odmítl být konkrétnější, ale prozradil, že na vývoji se bude podílet nejen Audi, ale tak Porsche. Můžeme tak čekat opravdu špičkové agregáty.

Na konci rozhovoru utrousil zmínku o motoru V10 TDI, který byl použit v konceptu Nanuk. Možná se tak V10 TDI dostane do nové generace Audi Q7, kterou můžeme očekávat koncem příštího roku. To však ještě není jasné, jelikož Audi tomuto motoru nedala „zelenou“ a tak ještě čeká, zda se vůbec dostane do výroby. O nové Q7 víme zatím velmi málo. Jedno je již nyní jasné. Měla by být výrazně lehčí než současná generace a bude postavena na druhé generaci platformy MLB.

Zdroj: Car & Driver


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy