Volvo XC90: nová generace již brzy, stará do důchodu nepůjde

XC90 | foto: Volvo

Švédská automobilka Volvo vyrábí své SUV XC90 již dlouhých 12 let. Zajímavé je, že i přes svůj dlouhý věk, se stále dobře prodává. Čekaná obměna první generace se však již konečně blíží.

Nová generace XC90 by měla být představena ještě tento rok. Bude postavena na nové platformě SPA a bude pokračovat ve šlépějích první generace. Co tím máme namysli? Nová generace XC90 by měla být nejbezpečnějším automobilem segmentu SUV. Vypomoci by jí k tomu měli nejrůznější asistenční a bezpečnostní systémy, tuhá avšak lehká karoserie a mnohá další bezpečnostní řešení.

Kdo si myslí, že příchodem nové generace, se první odporoučí do důchodu, tak ten se šeredně plete. Volvo nadále počítá s výrobou stávající XC90. Ta by měla být v nabídce jen pro Čínský trh. V městě Ta-čching na severovýchodě Číny by se měla výroba „staré“ XC90 rozběhnout letos v prosinci. Tam se do Švédských SUV bude montovat benzinový agregát T5. 

Stará generace by měla být levnější alternativou druhé generaci, která bude dovážena z Evropy, zároveň se počítá s tím, že vlastník Volva, automobilka Geely začne na základech první generace XC90 vyrábět vlastní model s karoserií SUV.

Zdroj: CarNewsChina


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy