Modernizace Peugeotu 208 Cabrio: návrat k plátěné střeše

Peugeot 207 | foto: Peugeot

Před dvěma dny jsme vás informovali o konci kabrioletu Volkswagen Eos z důvodu nízké poptávky. Peugeot zřejmě tento problém neřeší a tak už chystá další generaci svého nejmenšího „otevřeného“ modelu.

Stávající 207 CC nabízí pevnou skládací střechu. Díky ní je automobil vhodnější pro celoroční provoz, ale přináší to i svá negativa. Například vyšší hmotnost a samozřejmě vyšší náklady na vývoj a následnou výrobu. Což se promítá v prodejní cenně.

Francouzi se nyní hodlají vrátit o několik let zpět a pro svůj kabriolet 207 CC připravují změnu skládací střechy. Kovovou pevnou skládací střechu, nahradí látkovou. Sníží tím hmotnost vozu, což je dnes u každé nové generace nezbytné a zároveň i cenu.

Ostatně, Peugeot 207 respektive nová 208 se má rozšířit o další karosářské verze. Hatchback a crossover 2008 doplní i verze kabriolet, která vymění dosluhující 207 CC.

S plátěnou střechou se nám tak brzy představí nová 208 CC, která díky zmíněné změny typu střechy, nabídne nižší hmotnost, větší objem zavazadelníku a údajně i zajímavější design. Paletu motorů bude sdílet s hatchbackem a to včetně 200 koňové šestnáctistovky z ostré verze GTi.

Premiéra se chystá na autosalon ve Frankfurtu 2015 a do prodeje by se měla dostat do konce téhož roku.


Zdroj: caradisiac.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy