Hennessey Venom GT v edici World’s Fastest Edition na oslavu rychlostního rekordu

Výrobce superrychlých vozů Hennessey už delší dobu straší automobilku Bugatti, protože jí už několikrát sebral světový rekord v kategorii nejrychlejší sériově vyráběný vůz.

Před nedávnem dokonce Hennessey trhlo další rekord, kdy kde svým modelem Venom GT dosáhlo maximální rychlosti 435,1 km/h, čímž překonalo Bugatti Veyron SS. Na počest nového rekordu se u Hennessey rozhodli, že vydají unikátní limitovanou verzi s názvem " World’s Fastest Edition“.

Výroba bude omezena jen na tři kusy, přičemž každý bude mít jinou barvu karoserie s pruhy v červené, bílé a modré barvě.  Jak je již zvykem, všechny tři kousky jsou již rozprodány a to ještě ani nezačla jejich výroba. Ptáte se na cenu? Jeden Hennessey Venom GT " World’s Fastest Edition“ přišel svého zájemce na částku 1.250.000 dolarů. 

V prohlášení značky, uvedl majitel firmy John Hennessey: "Venom GT je americký supersport, který překonal magickou hranici 270 mil za hodinu, a to na stejné dráze, kde přistávají raketoplány, tedy v Kennedyho vesmírném středisku.  Chtěli jsme nabídnout zvláštní odstíny laku karoserie a barevnými pruhy vozy odlišit od běžných verzí. 

Zdroj: Hennessey Performance přes Jalopnik

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy