Ford Mustang Convertible: Tomu říkáme premiéra

Ford si připravil pro Mustang šesté generace velkolepou premiéru, která proběhne 54 hodin před autosalonem v New Yorku.

Nový Mustang bude za měsíc k vidění na vrcholu Empire State Building v New Yorku.  Uskuteční se tak, i k příležitosti oslavy 50 let nepřetržité výroby Fordu Mustang, který se v roce 1965 ukázal, na světlo světa právě na vrcholu této budovy.

Tehdy byli inženýři Fordu nuceni používat výtahy a celou budovou tak dopravit auto až do 86. patra observatoře. Automobil dopravovali na 3 části, tak aby se do výtahů vůbec vešel. Následně prototyp Mustangu na vrcholu budovy znovu sestavili.

Ford věří, že tato prezentace se svou historickou minulostí, zajistí úspěch Mustangu modelového roku 2014. Ten je mimochodem o 180 mm delší a o 100 mm širší, než jeho o 50 let starší předchůdce. Tentokrát to budou mít inženýři s dopravou, i přes větší rozměry, jednoduší. Pomohou si moderními technologiemi. Díky výpočtům a simulacím na počítači, bude jednodušší Mustang vhodně rozložit na několik částí a také následná doprava na vrchol Empire State Building, bude daleko snazší. 

Jakmile jej dostanou nahoru, bude tým inženýrů a mechaniků mít méně než 6 hodin na to, aby vůz znovu složili a instalovali na vyhlídkovou plošinu, kde zůstane od 16. do 17. dubna. Ve stejný den se, nadšenci zastupující 16 zemí, sejdou v Concordu v Severní Karolíně a v Las Vegas, aby oslavili výročí 50 let Fordu Mustang.

Zdroj: Ford

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy