Volkswagen Golf R VII Variant - Chystá VW ostrý kombík?

Velký úlovek se podařil špionážím fotografům v Německu, kdy se podařilo zachytit hodně zvláštně vypadající Volkswagen Golv VII Variant.

Vůz totiž svým vzhledem a doplňky karoserie silně připomíná nejostřejší verzi R, což se následně potvrdilo! Prototyp Volkswagenu Golf R Variant byl zachycen bez jakéhokoliv maskování a jeden ze špionážních fotografů dokonce hovořil s jedním ze zkušebních řidičů.

V krátkém rozhovoru řekl, že společnost VW zatím nerozhodla, zda se bude ostrý kombík na bázi Golfu R skutečně vyrábět. Pod kapotou zachyceného kusu je s největší pravděpodobností stejný přeplňovaný 2,0-litrový 4-válec z verze Golf R, který poskytuje výkon 300 koní a 380 Nm točivého momentu, které jsou posílány na obě nápravy skrze systém pohonu všech kol 4Motion. 

I přes to, že se jedná o kombi, i zde lze spatřit sportovně naladěné odpružení snižující světlou výšku a dravý design karoserie. Pokud Golf VII R Variant dostane zelenou a půjde do sériové výroby, pak bude pravděpodobně představen na pařížském autosalonu v roce 2014. 

Prodej by byl následně zahájen krátce po premiéře, a to za cenu přibližně 40.000 Eur, protože verze hatchback stojí v Německu 38.325 eur.

zdroj: Automedia.de, Worldcarfans.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy