Alfa Romeo Giulia: se poučí chyb z minulosti

Alfa Romeo Giulietta | foto: Autoexpresss.co.uk

Modely Alfa Romeo obecně nepatří mezi prodejní trháky. A to nejen v Čechách, ale v celé Evropě. Ono se není čemu divit. Dnes řidiči od automobilů cenové kategorie, v které se Alfa Romeo nachází, čekají víc než jen působivý design.

První vlaštovkou je model 4C, který dosáhl mnoha pozitivních ohlasů. Po jeho vzoru by měl přijít nový model Alfy Romeo Giulia, který si odbude premiéru v roce 2015 a na trh bude uveden konci téhož roku.

Dle slov šéfa Fiatu Sergia Marchionneho se automobilka „poučila z chyb, které dělala v minulosti“. Proto chce do budoucnosti přivést modely lehké konstrukce, s pohonem zadních kol, výkonnými motory a jak je zvykem, líbivým vzhledem. Tuto filozofii si Alfa kdysi držela, po přechodu pod křídla Fiatu se vše otočilo. A tak přišli na trh modely s karoserií hatchback a pohonem předních kol.

Nová Giulia, která dorazí koncem příštího roku, bude konkurovat vozům jako je Mercedes-Benz C-class nebo BMW 3er. Alfa Romeo slibuje inovativní motory a od nich se bude odvíjet případný úspěch nebo neúspěch.

Alfa Romeo ostatně připravuje hodně novinek, kterým sama hodně věří. V roce 2016 přijde SUV a dočkat bychom se mohli i sportovního roadsteru, který bude vyvíjet společně s Japonskou Mazdou.

Zdroj:Auto Express

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy