Jaguar XJ Coupe se stane časem zřejmě náhradou za kupé XK

Už jsme vás zde informovali o tom, že britský Jaguar hodlá toto léto skončit s výrobou sportovního modelu XK a to v obou variantách kupé i convertible.

Do teď ale nebylo známo, čím ho automobilka hodlá čsaem nahradit, a teprve dnes se na svět dostala informace, že Jaguar chystá vývoj většího kupé, které bude vycházet ze současné generace luxusního sedanu Jaguar XJ. Podle deníku AutoExpress by obří dvoudvéřové kupé  mělo přijít na trh do roku 2017 a zaměřit by se mělo na konkurenci v podobě Mercedesu S-Class Coupe či proti Bentley Continental GT.

Pokud tomu opravdu tak bude, dočkáme se již za pár let britského grand toureru 2 +2, se spoustou koní pod kapotou a luxusní výbavou převzatou právě z XJ. O pohon se má starat několik přeplňovaných benzinových motorů V6 a V8, které jíž teď využívá menší sourozenec F-Type. Cp se týče vzhledu, očekávat můžeme s velkou pravděpodobností lehkou podobu s modelem F-Type, který bude zkombinovaný se současným vrcholným XJ. 

Jaguar toho má teď v plánu docela hodně, krom chystaného SUV plánuje zavést i malý sedan s označením Jaguar  XE, jenž by mohl na trh přijít už začátkem roku 2015

Zdroj: autoexpress.co.uk


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy