Vzácná Lancia Delta HF Integrale Evo Martini 5 je na prodej v Norsku!

Italské spojení Lancia Delta HF Integrale Evo Martini 5, tento legendární vůz v mnoha fanoušcích italské značky Lancia doslova způsobí nával adrenalinu do žil.

Hodně automobilových nadšenců by za Deltu HF bylo ochotno dát celé své jmění, ale najít dobře zachovalý kus a k tomu ještě ve speciální sérii Martini 5, to je jako hledat jehlu v kupce sena. Teď se ovšem objevila informace, že na jednom norském autoportále je k prodeji právě jedna z těchto legend. Prodejce za ní požaduje částku 439 800 norských korun, což je v přepočtu něco kolem 72.600 dolarů. 

V roce 1991 se značce Lancia podařilo zvítězit v šampionátu WRC s vozem Lancia Delta Integrale 16V jenž řídil Juha Kankkunen, a na oslavu tohoto úspěchu vydala Lancia speciální edici s názvem Delta HF Integrale Evo Martini 5. Ta byla výrobně omezena na 400 jednotek a zmíněný kousek, který je nabízen do prodeje, je v pořadí 83. vyrobeným vozem. 

Údajně má najeto jen 31 500 km a původní vlastník říká, že vůz je zcela originální s výjimkou instalace nového nerezového výfukového systému a 17-palcových  kol OZ z lehkých slitin.  Velmi pohledný pětidveřový hatchback nese na karoserii barevný odkaz na společnost Martini a v interiéru krom sportovních sedadel potažených Alcantarou se nalézají i plaketky s číselným označením vozu. 

Pod kapotou pracuje ničím neupraven přeplňovaný zážehový 4-válec o objemu 2,0- litru 16V s výkonem 210 koní při 5750 otáčkách za minutu a 304 Nm při 3500 otáčkách za minutu. Výkon je pak posílán skrze dokonalý systém pohonu všech kol na obě nápravy, a to přes pětistupňovou manuální převodovkou a diferenciál s omezenou svorností. I na dnešní dobu je vůz stále schopen zrychlit  z 0 na 100 km/h za 6,3 sekundy a dosáhne maximálky 219 km/h.

Zdroj: finn.no


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy