Agresivní McLaren P15 již v roce 2017

mclaren p1 | foto: McLaren

Server Car & Driver přináší informace o chystaném supersportu Britského výrobce McLaren, který ponese označení P15 a bude vybaven hybridní technologií.

Podle nedávno zveřejněné zprávy, McLaren již vyvíjí nový model P15, který plánuje představit a následně vyrábět v roce 2017. Slibuje převratnou techniku, ohromující výkon a cenu, která by měla být nižší než u McLarenu P1, který se prodává v limitované edici.

Nový dvoumístný super automobil, s karosérií vyrobené kompletně z karbonu, která by měla být extrémně lehká. Car & Driver uvádí, že by se o pohon mohl starat přeplňovaný vysoce výkonný motor a sekundovat by mu měly i elektromotory. Jednalo by se tak o sportovní hybrid. Odbornou pomoc s hybridními technologiemi by McLarenu měla poskytnout automobilka Honda.

Pokud bude P15 sériově vyráběný supersportovní model, nikoliv limitovaná edice jako je P1, tak můžeme očekávat příznivější cenu. Ta by se mohla blížit přibližně 500 000 dolarů (v přepočtu téměř 10 000 000 Kč). I přes takto vysokou cenu, se vůbec nebojíme, že by o tento supersport nebyl zájem.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy