Porsche Cayman a Boxster nově jako GTS s vyšším výkonem a sportovnějším vzhledem

Vrcholem nabídky u obou modelů je nyní verze S. To se však brzy změní. Za pár týdnů bude živá premiéra Caymanu GTS a Boxsteru GTS, která proběhne na autosalonu v Pekingu.

Tato dvojice bude shodně poháněna šestiválcovým atmosféricky plněným boxerem o objemu 3,4 litru. V případě Boxsteru GTS bude mít výkon 330 koní a kroutící moment dosáhne až 370 N.m. O trochu silnější Cayman GTS nabídne 340 koní a 380 N.m. Tento výkon bude stačit na maximální rychlost 285 km/h s manuální převodovkou a 281 km/h v případě Boxsteru GTS. Oba shodně vystřelí na 100 km/h pod 5 sekund. Spotřeba by přitom neměla být vyšší než 8,2 litru a to v případě automatické převodovky PDK. S šesti stupňovým manuálem bude spotřeba do 9 litrů.

Standardně dodávaný paket Sport Chrono, aktivní podvozek PASM, bi-xenonové světlomety s tmavými skly a dynamickou regulací, sportovnější vzhled nárazníků a nová dvacetipalcová kola z Carrery S udělají z verzí GTS žhavé zboží.

Ceny budou zřejmě podobné těm v Německu. V přepočtu tedy 1,88 milionu za Boxster GTS, půjde tak o nejlevnější Porshce Grand Turismo Sport. Silnější Cayman GTS bude stát kolem 1,98 milionu korun.

Zdroj: Porsche

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy