Porsche už zná příčinu devastujících požárů u modelu 911 GT3!

Porsche se po nedávných požárech oznámila svého modelu 911 GT3 plně pustilo do vyšetřování a teď se zdá, že už jeho technici přišla na příčinu, proč se ze sportovních klenotů stávaly hromady popela

Mluvčí společnosti, Nick Twork, včera oznámil, že problém se naskytl u šroubu ojnice. Zatím z nejasných důvodů docházelo u bloku motoru k poškození klikovéskříně a také v důsledku toho začal unikat žhavý olej do horkého výfukového systému. To je dost zásadní problém, který následně doslova podpálil hned několik 911 GT3. 

Porsche vydalo důležité prohlášení, ve kterém uvádí, že každý majitel nové GT3 by měl neprodleně omezit jízdy s tímto vozem a neriskovat tak své zdraví a případně i ztrátu vozidla. Společnost uvedla, že problém se týká dohromady 785 kusů, které stihla doposud postavit a prodat.

O nápravu se postarají v servisech Porsche, kdy všem 785 kusům budou bezplatně vyměněny kompletně motory. Výměna bude u každého kusu trvat zhruba jeden den a tato fáze započne ihned, jakmile Porsche vyrobí nové a bezchybné pohonné jednotky.  

Porsche bude dělat vše, co bude v jeho silách a vedení slíbilo, že výměnu provedou tak rychle, jak jen to půjde. 

Zdroj: autoguide.com


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy