Infiniti chystá super výkonnou vlajkovou loď s hybridním pohonem!

Infiniti včera zveřejnilo tiskovou zprávu, v níž se uvádí, že v současné době pracuje na výkonném hybridním sedanu.

Ten si má vzít základ z konceptu Essence, jenž byl představen v roce 2009 na autosalonu v Ženevě.  Šéf značky Johann de Nysschen, se vyjádřil, touží po produkční verzi tohoto konceptu. Vůz by se podle jeho plánů měl  dostat na plochy autosalonů ještě před koncem tohoto desetiletí. 

O názvu modelu či dalších podrobnostech zatím Infiniti mlží, ovšem již teď je potvrzeno, že hlavními soupeři pro něj budou Porsche Panamera, Mercedes-Benz CLS a nebo BMW 6 Gran Coupé. Nová vlajková hybridní loď totiž dostane čtyřdveřovou karoserii typu kupé. Předpokládá se, Infiniti bude nový model nabízet s nově vyvinutým hybridním systémem, zahrnujícím zážehový šestiválcový motor o objemu 3,0 litru s přímým vstřikováním. 

Ten by měl být spojen s elektromotorem, takže celkový výkon by dohromady činil 550 koní. K dispozici bude ovšem i silnější hybridní verze se zcela novým motorem V6 o objemu 3,7-litru, která taktéž bude doplněna elektromotorem. U ní se dá dokonce očekávat výkon na hranici 700 koní. Obě hybridní verze budou využívat pohon všech kol, převzatý z modelu GT-R. 

Zdroj: motoring.com.au


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy