Fiat Panda Cross - Malý terénní ital přichází

Fiat na letošním 84. ročníku autosalonu v Ženevě ukázal terénní variantu malého model s označením Fiat Panda Cross . Ten by měl přijít do prodeje letos na podzim.

Vůz má podvozkovou platformu z verze Panda 4x4 a využívá systém pohonu všech čtyř kol a elektronický diferenciál.  Systém je schopen automaticky rozdělovat točivý moment mezi přední a zadní kola, a  to v závislosti na jízdních podmínkách. Při sjezdu prudších kopců bude řidiči vypomáhat i systém Hill Descent Control. 

Nejrobustnější Panda v řadě přichází s off-roadovým body kitem, který obsahuje četné oplastování karoserie,  , svalnatější lemy kol, střešní nosiče a přepracovaná mlhová světla. Panda Croos vyjede na 15-palcových ráfcích a její výbava bude velmi slušná. Krom informačního systému Blue & Me zde najdeme automatickou klimatizaci či kožené čalounění sedadel. 

Zákazníci si do své Pandy Cross budou moci zvolit buď to zážehový motor o objemu 0,9 litru Twinair nebo 1,3-litrový MultiJet s výkonem 80 či 90 koní. Pro benzínový motor Fiat nabídne speciálně vyvinutou 6-stupňovou manuální převodovkou, která je dodávána se zkráceným prvním rychlostním stupňem. 

Zdroj: Fiat


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy