Hyundai Intrado - Koncepční studie předzvěstí nového crossoveru

Hyundai pokračuje ve svém modelovém rozvoji a v Ženevě ukázal velmi zajímavý koncepční crossover s názvem Intrado , který má být předzvěstí kompaktního crossoveru od korejské značky.

Koncept Intrado byl navržen v designovém centru Hyundaie v německém Rüsselsheimu, a představuje nejen stylingové dovednosti inženýrů, ale také záměry Hyundaie do budoucna používat více pokročilých materiálů a technologií u nadcházejících nových modelů. Koncept Intrado dostal karoserii, která je tvořena hlavně z uhlíkových vláken a vyztuženými plasty. 

Intrado je čtyřsedačkový kompaktní crossover s bezrámovýmí dveřmi, kterému navíc chybějí B-sloupky. To má zajistit co nejlepší přístup do kabiny.  Velkým pokrokem jsou i palivové články, které využívají 36 kW lithium-iontové baterie a koncept na jedno nabití ujede až 600 km.  K tomuto dojezdu napomáhají i vodíkové nádrže umístěné pod zadními sedadly a podlahou zavazadlového prostoru .

Vedení Hyundaie o novém konceptu Intrado tvrdí, že koncept se vyznačuje čistým designem, který je krásný a je inspirován letectvím. 

Zdroj: Hyundai


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy