Nissan Juke RS Nismo v posílené verzi se ukázal v Ženevě

Nissan v Ženevě představil omlazený model Juke a v souvislosti s tím se rozhodl, že stranou neponechá ani premiéru faceliftovaného Juka Nismo RS.

Juke Nismo RS patří k tomu nejsilnějšímu z modelové řady Juke, a nyní to platí dvojnásob. Novější verze totiž dostala krom designových změn i mírné navýšení výkonu. Z jeho benzínového motoru 1,6 DIG-T bude již brzy vyždímat výkon 218 koní a 280 Nm točivého momentu, což je nárůst o 18 koní a 20 Nm. 

Kromě toho, verze s pohonem pouze na přední nápravu, bude nabízena standardně s mechanickým samosvorným diferenciálem. U faceliftovaného Juka RS Nismo se zvýšila i velikost brzdových kotoučů (z 296 mm na 320 mm). Nové jsou nyní zadní větrané kotoučové brzdy či volitelná sportovní sedadla Recaro.

Nissan také přepracoval výfukový systém, který nyní dodává sportovnější zvuk, za což vděčí jinému tlumiči výfuku s větším průměrem. Juke RS Nismo se ve standardu pochlubí xenonovými světlomety a různými bezpečnostními technologiemi, jako je například varování před slepým úhlem ve zpětných zrcátkách,  upozornění na vybočení vozidla z pruhu či systém na detekci pohybu objektů před vozem.

Zdroj: Nissan


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy