Bugatti Grand Sport Vitesse v edici Legend Elisabeth Junek Edition

Autosalon v Ženevě je skoro za dveřmi a automobilka Bugatti se rozhodla, že nabídne opět další edici svého rychlého modelu Veyron Grand Sport, tentokrát s označením Legend Elisabeth Junek Edition.

Toto pojmenování si bere odkaz od slavné české jezdkyně Elišky Junkové, která byla velmi úspěšnou automobilovou závodnicí ve dvacátých letech minulého století. V roce 1928 málem vyhrála závod v Sicílii v Targa Florio, ale vadný brzdový systém způsobil, že ztratila vedení a do cíle dojela až na pátém místě. 

Bugatti Grand Sport Vitesse Legend Elisabeth Junek Edition dostane zřejmě typický modrý lak karoserie "Bugatti Blue" a některé další speciální prvky, které u jiných verzí rozhodně nenajdeme. O jaké doplňky se konkrétně jedná se zatím jen spekuluje, avšak buďme si jistí, že v záplavě ostatních edic se tato verze rozhodně neztratí.  

Stejně jako standardní model, bude i verze Elisabeth Junek Edition poháněna 8,0 litrovým benzínovým motorem W16, který produkuje výkon 1200 koní a 1500 Nm točivého momentu. Motor bude napojen na sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou, která umožní modelu zrychlit z 0 na 10 km/h h za 2,6 sekundy, maximální rychlost pak při aktivaci speciálního módu činí 408,84 km/h.

Zdroj: GT Spirit


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy