Jaguar XFR-S Sportbrake - Dočkáme se sportovního kombi?

Na internet se dostal zajímavý snímek, na kterém lze spatřit jasně modrý Jaguar XFR-S v rodinné verzi Sportbrake. O této verzi se navíc spekuluje, že jí automobilka chystá představit už v březnu na autosalonu v Ženevě.

Ultra tychlé kombi by v případě nasazení do výroby bylo nasazeno proti soupeřům Audi RS6 Avant anebo Mercedes-Benz E63 AMG Estate. Aby jim svými jízdními výkony stačil, tak pod svou kapotou má mít stejný přeplňovaný osmiválec o objemu 5,0-litru, jenž pracuje ve verzi sedan. Motor nabízí výkon 542 koní a 680 Nm točivého momentu a je napojen na 8-rychlostní převodovkou ZF. 

Podle informací by tak o něco těžšé kombi mohlo zrychlit z 0 na 100 km/h za 4,6 sekundy, maximální rychlost by měla činit dokonce 300 km/h. Jak je ze snímku patrné, XFR-S Sportbrake nechybí typický modrý lak karoserie, agresivní body kit se svalnatějšímí nárazníky, větší přední větrací otvory a sportovní litá kola. 

Jaguar XFR-S Sportbrake by mohl stát něco kolem částky 80.000 liber, uvidíme však, jestli se automobilka jen nechlubím něčím, co následně nevpustí do běžné výroby.

Zdroj: autocar.co.uk


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy