Renault Megane se dočká nové generace v roce 2016

Současná generace vozu Renault Megane pomalu stárne a ani nedávný facelift nemůže zakrýt to, že mu konkurence pomalu šlape na paty.

Toto zřejmě automobilce již došlo a tak zveřejnila tiskovou zprávu, že v roce 2016 se dočkáme zcela nové generace, která má být dle slov Renaultu „více sportovnější“. Dle britského magazínu Autocar, dostane nový Mégane sportovnější styl, který načerpá podněty ze současné generace modelů Clio a CAPTURE. 

Produktový manažer Renault pro britský trh, Yann Le Graet, odmítl k této informaci zveřejnit jakékoliv podrobností, ale zároveň potvrdil, že nová generace nebude mít nic společného se současnou. Chystaná nová generace Meganu se pochlubí i vyšší kvalitou interiéru a velkým dotykovým displejem, který by mohl být o velikosti 9 palců. 

V interiér také ubude spousta ovladačů a tlačítek, jejich funkce budou implementovány do palubního středového displeje. Renault tak chce držet krok s dobou, kdy se v kabinách vozů již nenacházejí záplavy tlačítek, jenž odvádějí řidičovu pozornost od řízení.  Zatím nepadlo jedné slovo o výkonových specifikacích, ale Renault již teď potvrdil, že nový Megane bude jezdit na nové podvozkové platformě CMF, na které budou postaveny i nový Scenic a Espace.

Zdroj: Autocar, Renault


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy