Volvo brzy představí dvě speciální edice svých modelů

Švédské Volvo se stejně jako ostatní výrobci také představí na stánku v Ženevě, přičemž k vidění zde budou hned dvě speciální edice stávajících modelů.

První edicí bude edice Volvo Ocean Race, která pravidelně odkazuje na slavný jachtařský závod kolem světa.  V této edici spatříme rodinný model V40 / V40 Cross Country a také luxusnější Volvo V60 a terénní SUV XC60.

Všechny vozy v edici Ocean Race budou nabízeny ve čtyřech barvách karoserie (Ocean Blue II, stříbrná Bright Silver, černá Black Sapphire a bílá Crystal White). K tomu se přidají litá kola Portunus, o Volva V40 o rozměrech 17“,  u zbytku nabídky jsou 18palcová. V interiéru nalezneme speciální kožené čalounění sedadel s oranžovým prošíváním a loga  Volvo Ocean Race.  

Mezi další výbavu patří například speciální kryt zavazadlového prostoru, který je u verze V60 a XC60 ozdoben mapou, která vyznačuje trasu slavného jachtařského závodu. Druhou edicí je verze „Edition“, kterou ponesou větší modely Volvo V70 a XC70. Obě verze nesou velké množství černých detailů, mezi něž se řadí černá mřížka chladiče, černé kryty vnějších zpětných zrcátek, lišta kolem bočních oken a černá  17“ nebo 18“ litá kola. 

Viceprezident oddělení speciálních vozidel pro Volvo, Anders H. Gustavsson, prohlásil: „U modelu V70 byly brány v potaz žádosti řidičů o nižší podvozek“.. U modelu XC70 také bude nově dostupný dynamický podvozek.  

Obě edice se po svém představení v Ženevě ihned dostanou do výroby, během letošního rokui si automobilka plánuje  prodej celkem 16 tisíc vozů ve verzi Ocean Race. 

Zdroj: Volvo, Worldcarfans.com


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy