Volkswagen e-Golf bude již brzy dostupný i u nás

Hon za co nejnižší spotřebou nadále pokračuje a v tomto „závodu“ je účasten i německý koncern Volkswagen, který oznámil cenu nové úsporné verze Volkswagen e-Golf.

Produkční verze e-Golfa se sice představila již loni na autosalonu v Ženevě ale teprve po roce jde do běžného prodeje. Nejprve se jej dočkají samozřejmě zákazníci v Německu, po krátké pauze i zbytek Evropanů. 

Na německém trhu si automobilka  Volkswagen cení svůj e-Golfu na částku 34.900 eur, což je v přepočtu 955 tisíc Kč.  Pro srovnání, japonský konkurent e-Golfa, kterým je již zavedený Nissan Leaf,  stojí o několik desítek tisíc méně,

Nový e-Golf disponuje  elektromotorem o výkonu 85 kW a točivém momentu 270 Nm. Zmíněný Nissan Leaf je tedy línější, ten totiž nabídne výkon pouze 80 kW a 254 Nm. Hlavní informací je ale dojezd vozidla, který u e-Golfa sahá k hranici 130 až 190 kilometrů. Hlavním faktorem, zda dojedete 130 nebo 190 km na elektrický pohon, je jízdní styl řidiče a také jízdní podmínky. 

Celkové nabití akumulátorů podle výrobce zabere pět hodin, příplatková rychlonabíječka však vůz nabije už za 45 minut. Na baterie poskytuje výrobce osmiletou záruku nebo ujetou vzdálenost o hodnotě 160 tisíc km. Volkswagen e-Golf je stejně jako Golf Bluemotion rozpoznatelný podle aerodynamických úprav karoserie. Výsledkem je tedy nižší součinitel odporu vzduchu  o hodnotě Cx 0,28.

Zdroj: Volkswagen, autobild.de


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy