Citroën DS6 - První větší informace o vlajkové lodi značky

Podle nedávné tiskové zprávy, se automobilka Citroen plně věnuje vývoji vlajkové lodi s názvem DS6. Ta má konkurovat především neměckému vrcholnému segmentu, kam se řadí Audi A6, BMW řady 5 a Mercedes- Benz třídy E.

Podrobnosti o vývoji jsou zatím  omezené, ale dle deníku AutoBild bude nový DS6 měřit na délku přibližně pět metrů a jeho úkolem bude zaplnit prázdné místo po již nevyráběném modelu C6. U nové vlajkové lodě Citroënu se očekává, že jeho výbava bude na samotné špičce nabídky.  V základu se tak posádka dočká multifunkčního palubního displeje, informačně-zábavního systému a nebo čtyřzónové klimatizace. 

Citroën DS6 se zřejmě dočká i vylepšeného hydro-pneumatického odpružení spolu s novými motorizacemi. Nabídka tak bude údajně obsahovat přeplňovaný čtyřválcový benzínový motor s výkonem 240 koní a nebo naftovou jednotku o výkonu 200 koní. 

Očekávat lze i hybridní variantu s elektrickým pohonem, kde bude dojezd čistě na elektřinu činit přibližně 50 kilometrů. Podle dosavadních zdrojů se nový Citroen DS6 představí na začátku roku 2015, cenově se dá očekávat, že vůz automobilka ocení částkou někde kolem hranice 36,000 eur. 

Zdroj: AutoBild

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy