Honda ukázala první render nové generace Civic Type-R

Japonská automobilka Honda hodlá na letošním ročníku autosalonu v Ženevě představit jednu specialitku. Tou bude nová generace Civilu Type-R.

Honda sice již v loni ukázala sportovní prototyp  se sportovním boky kitem, ale od té doby jako by se po nové Type-R slehla zem. Až teď Honda zveřejnila první skicu, na níž lze spatřit téměř sériově vypadající vůz s rozšířeným bodykitem, masivními nástavci prahů a zadním nárazníkem s obrovským difuzorem. 

Vůz má uprostřed zcela přepracované zádi „něco“, co připomíná mlhovku a také integrované zadní křídlo. Nový Civic Type-R by měl být dle Hondy nejrychlejší předokolkou své doby, která má především v plánu pokořit čas na Severní smyčce, který tam zajel taktéž brutální Renault Megane RS Trophy. 

Aby vše vyšlo podle plánu, budoucí Type-R prý dostane benzinový motor o objemu 2.0 VTEC Turbo, jenž bude spolupracovat se šestistupňovou manuální převodovkou a mechanickým diferenciálem.  Výkon by se měl pohybovat okolo hranice  280 koní, neoficálně se však hovoří o cifře 300. 

zdroj: Honda

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy