Mercedes-Benz S Coupe - první fotografie a plno informací

Je to pár dnů zpět, kdy jsme vás zde informovali o plánovaném představení vozu Mercedes-Benz S-Class Coupe. Teď se celý svět dočkal a vůz se téměř ukázal ve své plné kráse

Je to pár dnů zpět, kdy jsme vás zde informovali o plánovaném představení vozu Mercedes-Benz S-Class Coupe. Teď se celý svět dočkal a vůz se téměř ukázal ve své plné kráse.

S-Class Coupe nahradí ve výrobním plánu automobilky dosti známý Mercedes třídy CL, který je již dlouholetým matadorem.  Nový S-Class Coupe je stylové a elegantní dvoudveřové kupé, které bude veřejně představeno příští měsíc na autosalonu v Ženevě.  Jeho konstrukce kombinuje dlouhou kapotu s nízkou stavbou karoserie a širokými podběhy. 

V§z nazuje ráfky ve velikostech 18 - 20 palců. A jeho celková délka činí 5027 mm, šířka 1899 mm, na výšku pak má 1411 mm. Očekávat se dá prémiově vybavená kabina a drobné detaily, které u sedanu nenajdeme.  Mezi ty se řadí sportovnější volant či  absence analogových hodin. 

V zadní části S Coupe budou dvě samostatná místa, ale vzhledem k povaze automobilu se tam povětšinou budou stejně vozit jen příruční zavazadla. Interiér má dostat novou barvu čalounění, které má být buď to hnědé, Bengálsky červené a nebo v porcelánovém odstínu. K dispozici je také head-up barevný Full LED displej pro protektorování různých systémů. 

S-Class Coupe bude k dispozici jako verze S 500 Coupe s motorem V8 o objemu 4,7-litru, který poskytuje výkon 455 koní a maximální točivý moment 700 Nm. Další varianty budou následovat, a to včetně supervýkonné verze S63 AMG Coupe s twin-turbo motorem V8 o objemu 5,5 litru. Ten dodá výkon 593 koní a 900 Nm.

Nový S-Class Coupe představuje evoluční systém MAGIC BODY CONTROL. Ten umožňuje vozidlu, aby se vůz do prudkých zatáček opřel podobně, jako motorkář nebo lyžař. Funkce může být aktivní pouze jako jeden ze tří režimů jízdy, a to od rychlosti 30 km/h do 180 km/h. Tento systém je navržen tak, aby produkoval více příjemných zážitků z jízdy se snížením bočním přetížením. 

Dalším zajímavým prvkem je dostupnost volitelných světlometů se 47 krystaly Swarovski, 17 z nich jsou úhlového formování ve tvaru denních svítilen, zatímco dalších 30 jsou kulaté a tvoří kontrolky odbočování.

Mercedes-Benz oznámil, že nový S-Class Coupe bude u prodejců k dostání ve druhé polovině tohoto roku.

zdroj: Mercedes-Benz

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy