Výkonná Volva S60 a V60 Polestar se představují na prvním videu

Švédské Volvo vydalo nové video, v němž se představují dvě silné verze modelů S60 a V60 Polestar.

Volvo vystavuje v těchto dnech na autosalonu v Chicagu  modely S60 a V6 Polestar , které budou vyráběny v omezeném množství, a to v počtu pouhých 750 kusů.  na modelu.  Výrobní fáze započne v červnu a USA se dostane pouze 120 kusů od každého modelu. 

Zbylé vozy budou uváděny na trh ve Švédsku, Kanadě, Japonsku, Velké Británii a Nizozemsku. Obě verze se vyznačují  body kitem a unikátními koly z lehkých slitin o rozměru 20 palců. O včasné zastavení se postarají brzdové kotouče od Brembo, pro skvělý zvukový doprovod jsou oba vozy vybaveny sportovním výfukovým systémem z nerezové oceli.  To vše doplní snížení podvozek s a s tužšími pružinami a tlumiči Öhlins. 

A co můžeme očekávat pod kapotou těchto dvou modrých střel?  Volvo S60/ V60 Polestar bude využívat 3,0-litrový přeplňovaný šestiválec s výkonem 345 koní a 500 Nm točivého momentu, které poputují na obě nápravy, a to za pomoci systému pohonu všech kol AWD.  

Motorizace spolupracuje se 6-ti stupňovou automatickou převodovkou a oba modely dokáží zrychlit 0-96km/h za 4.7 sekundy, maximální rychlost je elektronicky omezena na  250 km/h. 

Zdroj: Volvo


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy