Renault Clio RS Monaco GP - vzhledová specialitka

Clio RS | foto: Renault

Renault původně sliboval, že do Ženevy přiveze ostrou modrou verzi Clio RS Gordini, což se ale ukázalo jako čirá spekulace. Místo něj se ale v Ženevě ukáže jiný zběsilý prcek.

Tím bude Renault Clio RS Monaco GP, jehož přízvisko je odvozené od  legendárního závodu Grand Prix, který se konaná již od roku 1929.  Pod kapotou se ocitne standardní benzínový motor o výkonu 200 koní, spolupracující s dvouspojkovou převodovkou EDC.

Clio RS Monaco GP je však hlavně o vzhledu, jeho karoserie je lakována v tradiční bílé perleti, kterou doplňují lesklá černá vnější zpětná zrcátka. Lesklá černá barva je i na středových sloupcích, na 18“ litých kolech a i na přídi.  

Snímky interiéru zatím zveřejněny nebyly, ale dle informací v něm najdeme opačnou barevnou kombinaci,  což znamená, že sportovní volant, výdechy ventilace a obložení dveří jsou potaženy bílým lakem. 

Jak to tedy vypadá, verze Monaco GP je čistě vzhledovou záležitostí, na výkonností verzi Gordini s modrým lakem karoserie si tedy budeme ještě muset počkat. 

zdroj: Renault, Worldcarfans.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy