Chevrolet Tahoe - policejní posila pro hlídky v USA

Policejní složky v USA se dočkají nové posily ve svém vozovém parku. Tou se stane několik desítek vozidel Chevrolet Tahoe v policejní úpravě. Koncept obřího SUV jsme sice mohli spatřit už v loni na výstavě SEMA v Las Vegas, ale teprve teď jde vůz do výroby.

Policejní úprava obsahuje četné množství doplňků, takže se zde usídlil přídavný pomocný akumulátor 730-CCA, několik kamer a notebooků nebo 110 V zásuvka. Ve výbavě obřího policejního vozu nesmí chybět  elektronická kontrola stability a trakce, to aby se při akci posádka dokázala držet za pachatelem.

Vozy jsou dále vybaveny parkovacími senzory se zadní kamerou, systémem pro varování při opuštění jízdního pruhu a nebo rozhraním Bluetooth a navigací OnStar. Výbava je zkrátka opravdu nabitá a policejní hlídky rozhodně nebudou nikterak strádat.

Policejní Tahoe od Chevroletu bude poháněn osmiválcovým motorem EcoTec3 o objemu 5,3 litru s výkonem 360 koní a 519 Nm točivého momentu. Pro úsporu paliva motor disponuje funkcí deaktivace poloviny válců a má proměnné časování ventilů. Sílu na zadní nápravu či všechna kola přenese šestistupňový automat Hydramatic 6L80.

Policejní složky v USA se svých prvních vozidel dočkaji v první polovině letošního roku, jejich výrobu zajišťuje General Motors v Arlingtonu, ve státě Texas. 

zdroj: Chevrolet, Autoexpress.co.uk

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy