Mercedes-Benz A45 AMG Petronas Green Edition - Speciál pro Japonsko

Automobilka Mercedes si pro japonský trh připravila speciální edici svého modelu A 45 AMG, která nese označení Petronas Green Edition. Tato edice je věnována hlavnímu sponzorovi Mercedesu v závodech Formule 1, kterým je malajsijský petrochemický koncern Petronas.

Mercedes postaví jen 30 kusů této exkluzivní verze, jejíž základ hledejme ve verzi Mercedes-Benz A 45 AMG Edition 1. Vůz tak nabídne četné množství karbonových dílů, jako je s střešní křídlo či kryty zpětných zrcátek, a dále dostal efektní polepy karoserie. 

A45 AMG Petronas Green Edition ale nabídne i další odlišnosti, mezi něž se řadí vnitřek předních světlometů, rámeček masky chladiče a lemy kol v zelenomodré barvě. Tuto barevnou kombinaci používá právě koncern Petronas, a v tomto zbarvení jsou i monoposty F1. 

Barevnou kombinaci Petronasu najdeme i v kabině, kde jsou v tomto odstínu vyvedené výdechy ventilace, středový proužek volantu nebo hlavice řadící páky. Komu je to málo, barevný odkaz pak dále najdeme na části sedadel a kobercích.

Pod kapotou se žádné změny neodehrály, stále vůz bude poháněn  přeplňovaným dvoulitrem o výkonu 360 koní a s točivým momentem 450 Nm, jenž spolupracuje se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. 

zdroj: Worldcarfans.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy