Seat Leon ST 4Drive představen ve Vídni

Automobilka Seat představila na autosalonu ve Vídni nový Leon ST s pohonem všech kol

Seat Leon je automobil sportovního charakteru, který se vyrábí od roku 1999. Výroba probíhá ve španělském Martorellu. Leon se už nyní vyrábí ve 3. generaci a poprvé také jako třídveřový model označován "SC" a pak jako kombi označován "ST".

První generace se vyráběla v letech 1999-2006. Technický základ pocházel z druhé generace modelu Toledo. Podvozkovou platformu dodal Volkswagen Golf čtvrté generace. Tehdy se jednalo o nejprodávanější vůz značky Seat. Nejsportovnějším Leonem se stal Cupra R.

Druhá generace se vyrábí od roku 2005. Platformu přebrala z páté generace Volkswagen Golf. Druhá generace Leonu vychází z MPV Seatu Altea.

A teď přišla nová generace a sní i nové karosářské verze. Dnes si představíme model Leon ST 4Drive, který měl právě premiéru na autosalonu ve Vídni. Model je vybaven systémem pohonu všech kol, který má nově vyvinutou lamelovou spojku, která reaguje velmi rychle.

Pod kapotou budou k dispozici dvě motorizace:

1,6TDI o výkonu 77 kW a 250 Nm točivého momentu. Vůz by měl s 1,6 TDI vystřelit z 0-100km/h za 12 sekund a maximální rychlost by se měla zastavit na 187 km/h.

2.0TDI nabídne 110 kW a vystřelit z 0-100km/h bude zabírat 8,7 sekundy. A maximální rychlost se zastaví na 211 km/h. Navíc spotřeba by měla dosahovat hodnot v průměru 4,8l/100 km.

Zdroj: Worldcarfans, Wikipedia

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy