Callaway Corvette SC610 - Když obyčejná Corvette nestačí

chevrolet corvette | foto: Callaway Cars

Tento týden jsme vám zde představili hned dvě nové verze současné generace Chevroletu Corvette, jenž se chlubí opravdu solidními jízdnými parametry. Stále se však se svým dílem nepředstavil dvorní úpravce značky, kterým je společnost Callaway.

Ten se rozhodl přispět svou troškou do mlýna a představil svůj koncept s názvem Corvette SC610. Ten vychází ze sériové verze Corvette, ale oproti ní dostal spoustu nových prvků a také navýšení výkonu. Corvette SC610 byla vybavena kapotou z uhlíkových vláken, Callaway znaky na dveřních prazích a jedinečnou přístrojovou plaketkou. 

Změny se vyskytují i pod kapotou, kde standardní benzínový 6,2-litrový V8 motor byl dovybaven kompresorem Eaton, větším mezichladičem a vůz také dostal nerezové výfukové potrubí. Tyto změny umožní motoru produkovat výsledný výkon 610 koní a 752 Nm točivého momentu. Celkový výkonový nárůst tak oproti běžné verzi činí 155 koní a 130 Nm.

S motorem je spojena šestistupňová automatická převodovka, se kterou model údajně zrychlí z 0 - 100 km/h za 3,4 sekundy, o maximální rychlosti vozu však Callaway neinformoval.

zdroj: Callaway

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy