Škoda Rapid ve speciálních edicích SE a Sport jen pro britský trh

Poslední dobou se se speciálními edicemi různých automobilů roztrhl pytel, a především Velká Británie je jejich odbytištěm. Teď se objevila informace, že i Škoda Auto představila dvě speciální edice modelu Rapid, nesoucí označení Rapid Sport a Rapid SE Connect.

Škoda Rapid SE Connect obsahuje v základní výbavě litá 16 – palcová kola Antia, šestici airbagů nebo satelitní navigační systém Amundsen s podporou DAB rádia, lak karoserie pak nese speciální modrý odstín Denim Blue nebo stříbrný Brilliant Silver.  Pod kapotou se ukryje výhradně benzínový motor 1.2 TSI dodávající výkon 86 koní.

Škoda plánuje vyrobit pouze 800 kusů modeu Rapid SE Connect , který se bude prodávat za částku 12.990 liber (cca 390 tisíc Kč).

Druhou edicí je Škoda Rapid Sport, který avšak nemá nic společného s konceptem, jenž byl představen minulý rok na autosalonu ve Wörthersee. Rapid Sport se pochlubí 17 – palcovými disky Ray v černém zbarvení, předními mlhovými světly, ztmavenými zadními bočními okny, ocelovými nášlapy pedálů nebo sportovními sedadly.  

Rapid Sport bude dostupný pouze v bílé barvě karoserie Candy White a pod jeho kapotou bude pracovat taktéž motor TSI o objemu 1,2 litru, produkující tentokrát 105 koní. Výroba Škody Rapid Sport bude omezena na 200 kusů a její cena bude činit 15 630 liber (cca 468 tisíc Kč).

zdroj: Škoda

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy