Audi Allroad Shooting Brake Concept: Předobraz TT 2015?

Audi Allroad SB | foto: Audi

Na internet unikly první fotografie nového konceptu od Audi. Ukazuje nám nové TT nebo snad úplně nový model?

Allroad Shooting Brake Concept se ukáže již za dva dny na motor show v Detroitu. Audi o malém, městském crossoveru mluvilo již dříve, ač jeho přesný význam není oficiální cestou jistý, je více než jasné, že jde o vizi nástupce modelu TT.

Můžeme se totiž poučit z minulosti, kdy Audi představilo v roce 2005 koncept Shooting Brake a následně se z něj stala druhá generace Audi TT. Jak koncept z roku 2005 tak ten letošní mají velmi podobné siluety a premiéra 3.generace TT se odehraje v letošním roce. V obou případech jde, ačkoliv název vypovídá jasně, více o 3dv. hatchback než o shooting brake.

Druhá generace „tétéčka“ zdědila po konceptu Shooting Brake tvar masky chladiče, přední a zadní světlomety a některé díly karosérie. Tudíž nebude těžké představit si jak bude vypadat ta 3.generace navíc na CES 2014 konající se každý rok v Las Vegas, Audi ukázalo interiér TT 2015.

Audi Allroad Shooting Brake Concept oproti svému „předchůdci“ má zvýšený podvozek a plastové ozdoby nárazníků, prahů a blatníků. Prozatím sice nejsou známy žádné detaily ohledně motorizace konceptu, nicméně podle nápisu na boku „e-tron“ bude pod kapotou plně elektrický „motor“ nebo půjde o plug-in hybrid.

Zdroj: worldcarfans.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy