Lexus RC-F: Predátor dostal hlad. První VIDEO

Lexus RC-F | foto: Lexus

RC-F alias „Predátor“ si chce objednat jako hlavní chod BMW M4.

RC je naprosto nový model v nabídce Lexusu. Byl představen v loňském roce na motor show v Tokiu a jde v podstatě o model IS s karosérii kupé. RC se bude vyrábět ve dvou variantách a to s 3,5l V6 (RC350) a 2,5l R4 (RC300h), který bude spolupracovat s hybridním ústrojím.

Nyní přišla na řadu silnější, svalnatější a brutálnější verze F. Jak už z minulosti víme (IS-F), F je sportovní divize Lexusu jehož hlavními konkurenty jsou BMW ///M a AMG. RC-F dostalo nový agresivní bodykit zahrnující: přední nárazník, prahy, zadní nárazník a nebo nasávací otvor na kapotě. Na přání bude také možno dodat karbonovou střechu nebo aktivní zadní spoiler inspirující se modelem LFA. „Křídlo“  se aktivuje v rychlosti 80km/h a deaktivuje v 40km/h. K dispozici je sice možné mít disky z lehké slitiny pouze jen v jednom rozměru (R19), ale za to ve třech různých „designových“ variantách.

Lexus prozatím neuvolnil žádné informace ohledně pohonného ústrojí, nicméně spekuluje se o motoru 5,0 V8 s výkonem 460k, zrychlením za 4,5s a maximální rychlostí 300km/h. Vypadá to, že BMW má zaděláno na docela velký problém. RC-F se ukáže veřejnosti na nadcházející auto show v Detroitu.

Zdroj: autoblog.com, worldcarfans.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy