Volkswagen Passat B7 se s námi loučí novou verzí Sport

Hned v nadpisu píši o názvu GTI. Ale ten se pro tenhle model vůbec nehodí a tak Volkswagen přišel s označením Passat Sport.

Blíží se pomalu ale jistě konec výroby Passatu B7. Nová generace B8 pomalu ale jistě klepe na dveře a má se představit koncem roku 2014. Tak Volkswagen chtěl ještě nějak oživit stávající generaci. A proto přichází s novou verzí s označením sport. Tento model se bude lišit jen v detailech, můžeme například zmínit mlhovky, zadní spoiler a 19 palcová kola z lehkých slitin Luxor style. K dispozici budou jen tři barevná provedení a to Candy White, Tungsten a URANO Gray.

Kabina bude vybavena sportovními sedadly, čalounění bude z uhlíkových vláken a pedály z lehkých slitin. Také zde najdeme kožený volant, vyhřívaná přední sedadla, dekory nerezové oceli, dekory dřeva a speciální koberečky.

Pohon bude zajišťovat přeplňovaný 1,8litrový čtyřválec, který bude mít 170 koní a 249 Nm točivého momentu. Volkswagen odmítl vydat výkonové specifikace, ale potvrdil, že vůz bude vybaven pětistupňovou manuální nebo šestistupňovou automatickou převodovkou.

Passat Sport bude startovat na částce 27.295 dolarů včetně 820 dolarů za manipulační poplatek.

Zdroj: Worldcarfans

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy