Volkswagen Golf Sportsvan startuje v Německu na částce 20.000 euro

Volkswagen uvedl na německý trh nový model Volkswagen Golf Sportsvan. Tento model se stává nástupcem modelu Golf Plus.

Nový model už lze objednat zatím pouze jen v Německu. Ale co nevidět by měl dorazit i na náš český trh. Vůz bude možné objednat ve třech stupních výbavy. Názvy výbav už známe i z jiných modelů tak jen pro upřesnění základ tvoří Trendline. Druhý stupeň výbavy se nazývá Comfortline a třetí výbavový stupeň se nazývá High Line.

Základní verzi bude tvořit Golf Sportsvan 1.2TSI Trendline. Lépe vybavený Golf Comfortline začíná na částce 21 775 eur. Nejvyšší výbava High Line startuje na částce 27 600euro.

Vůz bude možné kombinovat s celkem 6 motorizacemi. Čtyři benzínové (85, 110, 125 a 150 koní) a dva naftové agregáty (110 a 150koní). Všechny motory splňují emisní normu Euro 6 a budou k dispozici s manuální převodovkou a nebo automatem DSG. Pohon všech kol zde asi nebude ale od toho máme přece verzi Cross Golf.

Sportsvan má rozvor o délce 2685mm, což vytváří mnohem větší prostor, a to zejména pro cestující na zadních sedadlech. Zadní lavici bude možné sklopit ve třech částech v poměru 40:20:40. Opěradla lze naklánět a nebo zcela sklopit a vytvoří téměř rovnou plochu. Do zavazadelníku dáme o 62 litrů více zavazadel než jak tomu bylo u předchozí verze.

Zdroj: Autobild.de

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy