Indický automobil Tata Nano dostane také diesel!

Tata Nano s dieselovým pohonem má být odhalena příští měsíc, v plánu je i nový hatchback a sedan.

Nafta bude pohánět už i model Tata Nano, který se představí v únoru na Auto Expo 2014 v Indii. Na Auto Expo se objeví i nový hatchback a sedan.

Na světě je v současné době nejlevnější auto k dispozici s benzínovým motorem 624cc. K dispozici bude výkon 28kW nebo s 624cc na bio-palivo motor může běžet na CNG a to přinést nepatrně menší výkon 24 kW. Od roku 2014 se objeví třetí motorizace. Bude se jednat o 2-válec, 800cc turbodiesel s 33 kW.

Kromě zavedení dieselového Nano, indická automobilka Tata Motors plánuje kompaktní hatchback a sedan součástí projektu " Falcon ". Oba vozy budou jezdit na stávající platformě X1, který byl použit pro

Vista a Manza. Hatchback údajně byl stvořen v evropském designérském studiu Tata a vyrazit by mohl do prodeje ke konci roku s 1,3-litrovým Multijetem od Fiatu a nově vyvinutým 1,2-litrovým benzínovým motorem.

Sedan bude mít na délku méně než čtyři metry a půjde do prodeje někdy v roce 2014. Sedan by měl nahradit dosluhující model Manza. Bude používat stejné motory jako hatchback ale benzínový motor bude upraven na 73 kW.

 

Zdroj: Worldcarfans.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy