Lancia Delta pro rok 2014 se představuje

Automobilka Lancia již nějaký ten rok vyrábí druhou generaci modelu Delta, která se svou předchůdkyní z 80 a 90 let toho nemá moc společného. Nyní se ale současná generace brzy představí ve zmodernizovaném verzi.

Faceliftovaná Lancia Delta se pochlubí novým předním i zadním nárazníkem, pozměněnými prahy a dále dostane dokonce i nový výfukový systém. Jak je tedy vidět, změn exteriéru se moc neodehraje, a to samé bohužel platí i o interiéru vozu. V něm najdeme nově jen více lesklých prvků a doplňky v klavírní černi. 

Základní výbava Iron nabídne ve standardu klimatizaci a audio systém s CD/MP3 přehrávačem. Vyšší stupeň Silver přidá navíc kožený volant, dvouzónovou klimatizací, semišem potažená sedadla a multimediálním systémem Blue & Me TomTom. Nejvyšší výbava označená jako Gold k tomu všemu přidá kožená sedadla s perforovanou kůží, zadní loketní opěrky, zadní parkovací senzory, samostmívající se zpětné zrcátko a 17“ litá kola. 

Nabídka motorizací bude zahrnovat různé agregáty, mezi něž se zařadí  motor o objemu 1.6 MultiJet s výkonem 105 koní a 120 koní a dále pak také motor 1.4 TurboJet LPG, který poskytne výkon 120 koní a točivý moment 197 Nm. S tímto motorem Lancia Delta zrychlí z 0 - 100 km/h za 9,8 sekundy a její maximální rychlost se zastaví na hodnotě 195 km/h. 

Premiéra vozu se odehraje na lednovém autosalonu konajícím se v Detroitu, přičemž už teď je známý ceník, kdy základní model vyjde na částku 22.950 Euro (v přepočtu asi 629 732 Kč).

Zdroj: Worldcarfans.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy