Peugeot 408 GT jako budoucí konkurent pro Mercedes CLA

Automobilky se čím dál tím více snaží zaplnit mezery ve svých modelových řadách a nejvíce se v poslední době daří vývoji především čtyřdveřových kupé. Nyní se objevila zpráva, že svou troškou do mlýna chce přispět i francouzský Peugeot, a to s modelem 408 GT.

Podle německého automagazínu Autobild, vedení Peugeotu pracně vyvíjí podobný model, který by sebral zákazníky hlavně německému Mercedesu CLA. To je poměrně silná myšlenka, ale nikdy nevíme, co si francouzští inženýři vymyslí, přeci jenom design v posledních letech jde u Peugeotu výš a výš a své zákazníky si Peugeot vždy našel. 

Nový model bude používat podvozek ze současné generace modelu 308 a pokud se nic nezmění, oficiální název vozu bude Peugeot 408 GT. Předběžné plány počítají s uvedením 408ky GT na rok 2016 a jak označení napovídá, Peugeot 408 GT bude nadřazen modelu 308. Tomu bude také odpovídat i motorová nabídka. 

Nabídku motorizací by měli tvořit zážehové jednotky s výkonem od 130 koní do 270 koní, vznětové motory budou poskytovat výkon od 120 do 180 koní. 

Zdroj: Worldcarfans.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy