BMW 7 Li V12 M Bi-Turbo - nová drsná sedmička pouze pro šejky

O tom, že v Saudské Arábii si tamní šejkové mohou dovolit koupit opravdu vše, ví snad každý. Speciálně pro tamní trh se dokonce vyrábějí exkluzivní edice různých automobilů, které bychom kdekoliv jinde na světě hledali marně.

A právě s nejnovějším počinem přišlo německé BMW, které postavilo speciální edici modelu BMW 760 Li. První kus dostane arabská pobočka BMW Group, Mohamed Yousef Naghi Motors. Tato verze dostala přízvisko V12 M Bi-Turbo a už jen ze samotného názvu vozu jde patřičný respekt. 

Vozidlo bude k dispozici s jedním z osmi laků karoserie, jejichž názvy jsou inspirované závodními tratěmi  F1 ( Imola Red, Silverstone II, Silverstone, Monte Carlo Blue a další). Dále se od ostatních verzí vůz odliší přítomností znaků "M " a " M V12 Bi - Turbo " na mřížce chladiče, na zadním víku kufru a na bocích.BMW 760 Li V12 M Bi- Turbo bude nazuto na litá kola M Sport o rozměrech 19 respektive 20 palců.

Interiér ve voze je zdoben kůží Nappa Oyster, kterou je možné zkombinovat s oranžovým, černým nebo červeným kontrastním prošíváním. Dále jsou zde doplňky v klavírní černi a loga " V12 " všitá do opěrek hlavy.

O pohon se postará benzínový twin - turbo motor V12 o objemu 6,0 litru, jenž poskytne výkon 535 koní a 745 Nm točivého momentu. Motor je spojen s osmistupňovou automatickou převodovkou, která umožňuje vysoce výkonnému luxusnímu sedanu dosáhnout zrychlení z 0 – 100 km/h za 4,6 sekundy, maximálka je limitována omezovačem na hodnotu 250 km / h.

Zdroj: Worldcarfans.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy