Mini John Cooper Works - nová generace na prvních snímcích

Společnost Mini ukázala světu první snímky nejsportovnějšího modelu z řady Mini, kterým je nová generace vozu Mini John Cooper Works. Ten bude představen příští rok na autosalonu North American International Auto Show v v Detroitu.

Po zavedení třetí generace modelu MINI, se firma rozhodla představit nejsportovněji verzi JCW, jejíž předchozí generace se těšila velké oblibě. Na přiložených snímcích je prozatím vůz jen v koncepční podobě, avšak lze s největší pravděpodobností očekávat, že od koncepční verze se od finální verze moc lišit nebude. 

Mini John Copper Works zaujme především stylovým body kitem, více agresivnějším vzhledem a ručně leštěným šedým lakem Bright Highways Grey s červenými akcenty. To vše doplňují sportovní litá 18 palcová kola z lehkých slitin .Nevšimnou si nelze ani mohutných otvorů pro přívod vzduchu a černé orámování mřížky chladiče. 

Prozatím se vedou spekulace o tom, který motor se vlastně dostane pod kapotu vozu. .Neoficiální informace hovoří o nasazení benzínového turbomotoru o objemu 2,0 litru, jehož výkon bude naladěn na hodnotu 217 koní.

Pokud půjde vše podle plánů, nový Mini John Cooper Works půjde do prodeje pravděpodobně v březnu roku 2014.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy