Mercedes-Benz třídy C nové generace sám zastavil před figurínou Václava Klause

mercedes-benz c | foto: Mercedes-Benz

Na příští týden je naplánována premiéra nové generace modelu Mercedes-Benz třídy C a hlavním testovacím jezdcem, který prověřuje kvality před sériové verze se stal sedminásobný mistr světa v závodech F1, Michael Schumacher.

Právě tento model v těchto dnech testoval ve vývojovém centru značky v Sindelfingenu bezpečnostní systémy vozu, při kterých byla přítomna i figurína našeho bývalého prezidenta Václava Klause!  

Nová generace třídy C dostane nový bezpečnostní balíček označený jako Intelligent Drive, který zahrnuje různé systémy, jenž za pomoci radarů a kamer varují řidiče před hrozícím nebezpečí. V případě řidičovi nečinnosti, systémy dokonce sami zasáhnou do řízení. 

A právě již zmíněná figurína byla přítomna i v testu, kdy vůz měl automaticky zabrzdit před stojící překážkou. Tou byla postava Klause, a nový Mercedes-Benz třídy C, naštěstí pro pana prezidenta, před ní včas zastavil. 

Nová třída C dostane i další systémy, jako je aktivní tempomat Distronic Plus, systém hlídající mrtvý úhlel ve zpětných zrcátkách či systém sledující bdělost řidiče. 

Svou premiéru si nový Mercedes-Benz třídy C odbude 13. ledna na autosalonu v Detroitu. 


 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy