McLaren p1 na oficiálním snímku

McLaren | foto: McLaren

V těchto dnech automobilka McLaren potvrdila konkrétní finálovou podobu jejich chystaného modelu P13, který bude také dosti výkonný, stejně jako jeho sourozenec McLaren P1. Veřejnosti totiž automobilka ukázala první snímky, na kterých je vůz plně zachycen.

Z přiložených snímků si lze všimnout, že přední i zadní část vozu si vzala inspiraci od modelu P1. Stejně jako model MP4-12C, i chystaný McLaren P13 dostane karbonové šasi MonoCell, díky čemuž bude hmotnost vozu opravdu velice nízká.

Pod kapotou modelu P13 se objeví dvakrát přeplňovaný osmiválec s objemem 3.8 litru a o výkonu 450 koní. Nový McLaren P13 se tak stane velkým konkurentem pro německé Porsche 911 a je téměř jisté, že vedení Porsche na tento fakt bude muset časem zareagovat.

Premiéra vozu se uskuteční na pařížském autosalonu, konajícím se v říjnu příštího roku. Cena nového supersportu P13 by měla být podle předběžných odhadů o 30 až 40% nižší, než je tomu u většího modelu MP4- 12C, tudíž lze předpokládat částku kolem 120 000 liber (cca 3 938 000 Kč).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy