Infiniti chystá nový sportovně založený model

Automobilka Infiniti se snaží ještě více zvýšit své prodejní úspěchy, a tak pilně pracuje na sportovně založeném modelu. Ten se představí jako koncept již příští rok.

Oficiální tisková zpráva od Infiniti vysvětluje především původ jména konceptu a také jeho design, technických údajů je zde velmi málo.. Model ponese označení Q50 Eau Rauge, což je jméno zatáčky na okruhu Spa-Franchorchamps v Belgii.

Design konceptu je inspirován závodním monopostem Formule 1 a na přiloženém snímku můžeme vidět především přepracovaný přední nárazník, poupravenou kapotu a také karbonové kryty vnějších zpětných zrcátek. Podobné změny se pak dají očekávat i na bocích a zadní části vozidla.

O technických parametrech Infiniti Q50 Eau Rouge prozatím není nic známo, ale podle britského magazínu Auto Express, by se pod kapotou mohl objevit twin-turbo motor o objemu 3.7 V6 s výkonem 500 koní, popřípadě i motor s objemem 5.0 V8.

Nový sportovní model by také mohl disponovat pohone všech čtyř kol a jeho zrychlení z 0 na 100km/h se má odehrát během 4 sekund. Maximální rychlost vozu pak bude elektronicky omezena na tradičních 250km/h.

Půjde li vše podle plánů, nový koncept Infiniti Q50 Eau Rouge se představí již 13. ledna 2014 na autosalonu v Detroitu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy