Mercedes-Benz Sprinter 2013 nově i s pohonem všech 4 kol

mercedes-benz sprinter | foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz před nedávnem představil zmodernizovanou verzi modelu Sprinter a právě nyní, v době přicházejících sněhových vánic a mrazů, tato automobilka pouští do prodeje verzi s pohonem všech čtyř kol.

Ten řidič jednoduše aktivuje za pomoci tlačítka v kabině, kdy po jeho stisknutí se k zadní nápravě automaticky připojí i ta přední. Pohon všech 4 kol je nabízen za poměrně nemalý příplatek 8391 euro (v přepočtu 230 000 Kč). 

Součástí výbavy se však stane i kontrola trakce 4ETS, která automaticky přibrzďuje jednotlivě se protáčející kola. Za příplatek lze dále k vozu dodat asistenta pro sjíždění a rozjezdy do kopců, redukční převodovku a terénní pneumatiky.

Mercedes-Benz Sprinter 4x4 má oproti sériové verzi  vyšší světlou vpředu o 11 cm a vzadu o 8 cm. K pohonu slouží trojice vznětových motorů, mezi které se řadí motor o objemu 2.1 litru s výkonem 129 koní a točivým momentem 305 Nm. Dále je k dispozici ten samý motor s výkonem 163 koní a 360 Nm, poslední variantou je třílitrový šestiválec o výkonu 190 koní a 440 Nm točivého momentu.

Všechny motorizace spolupracují skrze šestistupňovou manuální převodovku, za příplatek je k dispozici pětistupňový automat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy