Faceliftovaný Renault Duster se představuje

Automobilka Dacia na autosalonu v Paříži představila modernizovanou verzi svého SUV modelu Duster. Nyní se světu ukázala i „lepší“ taktéž faceliftovaná varianta, kterou je Renault Duster.

Model Duster je globálním modelem a ve většině Evropy se prodává pod značkou Dacia. V Rusku se ale od minulého roku vyrábí verze se znaky výrobce Renault. Renault Duster se pak prodává například v Jižní Americe a Indii. 

Renault Duster se dočkal podobných změn jako sesterská Dacia Duster. Hlavní světlomety jsou rozdělené do tří částí, pozměněná je i maska chladiče. Právě ta tvoří rozdíl mezi modely od Dacie a Renaultu. U Renaultu jsou totiž krom velkého loga přítomné i dva vodorovné chromované pásy.Mezi změny se řadí dále zadní koncová světla, která mají novou upravenou grafiku, střešní ližiny s nápisem Duster a nová jsou 16“ kola z lehkých slitin. 

V interiéru najdeme u Renaultu Duster novou palubní desku, přepracovaný design čalounění sedadel. Změnou je umístění ovládání elektrických oken, jenž se přesunulo k madlu dveří.

Oproti Dacii Duster se Renault Duster chlubí bohatší výbavou. Výbavové stupně zahrnují například tempomat, zadní parkovací senzory nebo multimediální systém Renault Media Nav. se 7“ dotykovou obrazovkou. 

Renault Duster je v Indii nabízen s benzinovým motorem 1.6 litru o výkonu 77 kW a 148 Nm. Dále pak se dvěma výkonovými verzemi turbodieselového motoru 1.5 dCi, kdy slabší verze poskytuje výkon 63 kW a 200 Nm, silnější pak 81 kW a 240 Nm. Pro benzínovou jednotku je k dispozici za příplatek pohon všech kol, u silnějšího turbodieselu je pohon 4x4 ve standardu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy