Chevrolet Corvette Stingray v edici Premier Edition Convertible

Chevrolet představil světu novou speciální edici sportovního vozu Corvette Stingray s plátěnou střechou. Ta nese dlouhý název Chevrolet Corvette Stingray Premire Edition Convertible a vznikne pouze v počtu 550 vozů.

Už v létě tohoto roku jsme mohli spatřit odhalení limitovaného provedení Corvette Stingray Premiere Edition, a to s karoserií kupé. Nyní zde máme druhou omezenou sérii, jejímž základem je provedení s plátěnou střechou Convertible.

Tak jako tomu bylo i u kupé verze, i provedení Convertible ponese  tmavě zelený lak karoserie Lime Rock v kombinaci s hnědou střechou i interiérem v odstínu Brownstone. Krom laku karoserie a exkluzivního odstínu čalounění se verze Premiere Edition od standardních verzí Corvette odliší i specifickými litými koly, pětidílnou sadou zavazadel od značky Thule a číslovanou plaketou v interiéru vozidla.

Speciální edice Premire Edition vychází z nejlépe vybavené verze označené 3LT. Součástí výbavy tak jsou mimo jiné prvky z uhlíkových vláken v interiéru, sportovnější výfukový systém, tlumiče Magnetic Ride Control s paketem Z51. Tento paket obsahuje elektronický samosvorný diferenciál, chladič převodovky a diferenciálu, výkonnější brzdový systém a aero paket. 

Pod kapotou limitované edice se nachází sériový benzínový motor V8 o objemu 6,2 litru s plynule proměnným časováním ventilů a deaktivací poloviny válců. Ten poskytuje výkon 456 koní a točivý moment 610 Nm. Síla je přenášena na zadní kola skrze sedmistupňovou manuální převodovku.

Pro americký trh je cena Corvette Stingray Premiere Edition Convertible stanovena na částku 77.450 dolarů (cca 1.573.000 Kč), přičemž první kousky do prodeje dorazí už v lednu roku 2014.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy