Nissan chystá sportovní verzi Qashqai Nismo

Sportovní divize automobilky Nissan, firma Nismo, po ohlášení modelu Juke Nismo RS prý chystá i příchod sportovního modelu Nissan Qashqai Nismo.

Automobilka Nissan už na konci roku 2011 oznámila, že do budoucna chystá výrazné rozšíření sportovní divize Nismo. Díky tomuto je v plánu i sportovního varianta rodinného modelu Qashqai.

Pokud půjde vše podle plánu, tak by se mohl Nissan Qashqai Nismo na trhu objevit již na konci příštího roku. Tvary vozu budou o dost výraznější a v interiéru dočkáme sportovně laděných detailů a o dost lepší výbavy.

Qashqai Nismo by měl sdílet motor se svým sourozencem Juke Nismo, což znamená, že pod jeho kapotou se objeví přeplňovaný benzinový čtyřválec 1.6 DIG-T. Zatím ale není jasné, zda výkon zůstane na hodnotě 200 koní, nebo ho automobilka nenavýší. Přeci jenom, váhový rozdíl mezi modely Juke a Qashqai je docela podstatný a výkon 200 koní by u Qashqaie Nismo nemusel stačit. 

Andy Palmer, výkonný viceprezident Nissanu, v rozhovoru pro britský magazín CAR prohlásil,  že cílem úprav není dosáhnutí co nejvyššího výkonu. Vývojáři se u nových vozů s logem Nismo mají soustředit na vyladění jízdních vlastností vozu. Automobily z divize Nismo tak mají být rychlé a přitom zábavné. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy