Hyundai představilo 2. generaci sedanu Genesis

Jihokorejská automobilka Hyundai v tomto týdnu odhalila novou generaci jejich velkého sedanu Genesis. Ten pokračuje v designovém jazyce zvaném Fluidic Sculpture 2.0 a přináší spoustu změn, jako jsou kratší převisy karoserie a masivní masku chladiče.

Nová generace Genesis je se svou délkou 4990 mm o čtyři milimetry delší než předchůdce. Výrazněji  se prodloužil i rozvor, a to z hodnoty 2.936 na 3010 milimetrů. Na šířku Genesis 2 měří 1.890 mm, na výšku pak 1.480 milimetrů. Nový Hyundai Genesis slibuje svým zákazníkům více prostornosti, přepracovanou koncepci odkládacích prostor a zavazadelník o objemu 493 litrů.

V interiéru najdeme například nový průhledový displej, hlavní barevný dotykový displej o rozměru 8“ s rozlišením 1280x720 pixelů. Genesis 2 bude mít poháněnou zadní nápravu a bude dostupný na kolech o velikosti 17 až 19 palců. Na přání lze pohon na "zadek" vyměnit za inteligentní systém pohonu všech 4 kol HTRAC. Pod kapotou se objeví tři šestiválcové motory a 5.0 litrový osmiválec o výkonu 313 kW, přičemž přenos výkonu bude zajišťovat automatická osmistupňová převodovka.

Vedení společnosti Hyundai si dalo za cíl prodat v příštím roce až 62 tisíc kusů tohoto modelu. O úspěchu nové generace vozu také hovoří fakt, že hned první den prodeje nového Genesise v Koreji zaznamenali dealeři 3.500 objednávek. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy