BMW 1 GT - první předokolka od BMW dorazí za 2 roky

Německá automobilka BMW reaguje na změny na trhu a aktuálně pracuje na vozech s pohonem předních kol, které budou mít stejnou platformu jako nová generace vozů Mini. A právě vůbec prvním modelem s náhonem na předek se stane BMW 1 GT, které bude mít za úkol podpořit ještě větší prodeje značky.

Chystané BMW 1 GT je model typu MPV a jeho celý název zní BMW 1 Gran Turismo. Člen představenstva v automobilce BMW, Ian Robertson, odhalil pro server Automotive News Europe, že vznikne i verze 1 GT s prodlouženým rozvorem, která dostane tři řady sedadel.

Vedení BMW dále předpokládá, že BMW 1 GT osloví hlavně ty zákazníky, kteří doposud o zakoupení vozu značky BMW vůbec neuvažovali. 1 GT bude na automobilovém trhu nasazen proti soupeřům typu Mercedes-Benz třídy B, později pak proti chystanému MPV od Audi. 

Nové BMW 1 GT s předním náhonem by se mělo dostat do prodeje začátkem roku 2015, a to na americkém trhu. Neoficiální informace pak hovoří dokonce o tom, že do Evropy by se vůz mohl dostat ještě před koncem roku 2014.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy