Alpina B4 Biturbo Coupé - nová Alpina na scéně

BMW teprve nedávno představilo svou novou řadu 4, která se ještě nestihla ani ohřát ve světlech reflektorů na výstavištích a už tu máme speciální výkonnou verzi, jenž představil tuningový výrobce Alpina. Ten se zabývá výhradně přestavbami vozidel BMW a výsledek vždy stojí za to.

V Tokiu  představila Alpina  svůj zatím poslední model, který pojmenovala B4 BiTurbo Coupé a svými výkony se dostává až k modelu BMW M3. Pod kapotou se totiž skrývá dvakrát přeplňovaný šestiválec o objemu 3.0 litru s výkonem 410 koní a točivým momentem 600 Nm. Ten je spojen s osmistupňovým automatem, přičemž poháněna je standardně zadní náprava. 

Vzhledově se jedná o typický model Alpina, který se vyznačuje zářivě modrým lakem karoserie a logy Alpina. Alpina B4 BiTurbo Coupé se vyznačuje novým předním nárazníkem s nápisem Alpina, upravenými prahy a novým zadním spoilerem. Tato Alpina obouvá 20“ kola Alpina Classic, o deceleraci vozu se postarají nové brzdy s brzdovými kotouči o průměru 370 mm vpředu a 345 mm vzadu.

Výkonnostní parametry patří do špičky tabulek, akcelerace z 0 na 100 km/h se odehraje za 4,2 sekundy a maximální rychlost činí 305 km/h. Spotřeba vozu  by se měla dle výrobce ustálit do hranice 7,6 l/100 km.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy